Er dit barn i trivsel?


Vores TRIVSELSgrupper er for børn, der har skilte forældre, har mistet en far eller mor eller som på anden måde har det svært.

Når børn trives i skolen, klarer de sig bedre både fagligt og socialt. Hvis der er oplevelser, bekymringer og svære følelser der tager hele opmærksomheden, er det svært at samle sig om undervisningen. Derfor tilbyder vi TRIVSELSgrupper, hvor børn får et fortroligt rum, hvor de kan dele tanker, spejle sig i de andres situation, udveksle erfaringer og hjælpe hinanden med at sondre mellem, hvad de kan gøre noget ved og hvad de skal acceptere at leve med.

Grupperne mødes på skolen i skoletiden og har to gruppeledere, hvor den ene er en lærer eller pædagog fra skolen og den anden er en frivillig fra Kirkernes Sociale Arbejde.

TRIVSELSgrupperne er ikke terapi. Gruppelederne skaber et trygt og fortroligt samtaleforum, hvor børnene, som eksperter på deres eget liv, deler deres ekspertise med hinanden. Det hjælper dem til at blive bevidste om deres situation og handlemuligheder, så de bedre kan mærke sig selv og deres selvværd styrkes.

Gruppeforløbet varer mindst 10 gange og det er gratis at være med.

Vores formand Steen Andreassen har i tidligere ansættelse udvikletTRIVSELSgruppekonceptet og produceret en film, der beskriver TRIVSELSgrupperne på skoler i Silkeborg Kommune.

Vi håber efter coronapandemien at kunne tilbyde TRIVSELSgrupper på flere skoler i Viborg Kommune.

Elise Secher

Elise Secher

Frivillighedskoordinator

Tlf.: 50 51 52 63

E-mail: kontakt.ksa@gmail.com

Sorggruppe for Børn

Har du mistet din far eller mor, og er du mellem 8 og 12 år, er du velkommen i vores børne-sorggruppe. Vi vil snakke, og der vil hver gang være nogle lege eller øvelser, som sætter snakken i gang, og som tit også får os til at grine.

Sommerlejr

For mange børn i Danmark er sommerferien hverken forbundet med rejser, udflugter eller oplevelser.

Derfor tilbyder vi sommerlejr for udsatte familier, som ikke selv har råd eller overskud til at tage på ferie.

Børnefødselsdagsfonden

Der er børn i Viborg, der ikke har mulighed for at invitere venner eller klassekammerater til børnefødselsdag. Derfor tilbyder Børnefødselsdagsfonden at hjælpe med at arrangere og afholde børnefødselsdag med boller, kage, saftevand og sjove aktiviteter.