Sorggrupper for børn

Har du mistet din far eller mor, og går du i skole, så er du velkommen i vores børne-sorggruppe.

Gruppen mødes hver anden torsdag kl. 16.00-17.30 i et hyggeligt grupperum ved Houlkær Kirke, Odshøjvej 7 B i Viborg.

Vi vil snakke om din fars/mors død, om sorg og savn, om hvordan du har haft det siden. Det kan være, du også kan opleve vrede eller angst, eller det kan være du har særlige drømme eller måske har svært ved at sove om aftenen.

I sorggruppen kan du fortælle alt det, der fylder i dit hoved – og her vil du møde andre børn, der forstår dig. Når du fortæller noget om dig selv, vil du opleve, at de andre kan genkende det. På den måde kan du hjælpe de andre, og de kan hjælpe dig, så I alle igen kan blive glade.

Vi vil snakke, og der vil hver gang være nogle lege eller øvelser, som sætter snakken i gang, og som tit også får os til at grine. At gå i sorggruppe bliver på den måde en blanding af alvor og sjov.

Det er gratis at deltage — og der vil hver gang blive serveret lidt sødt eller sundt.

Tilmelding og yderligere oplysninger: Steen Andreassen, 6080 4795, stean@km.dk

Gruppeledere: Ketty Gravesen, Hanne Flyvholm og Steen Andreassen

Når børn mister en forælder ved dødsfald, så føler de sig ofte meget alene. Det gør de, fordi deres kammerater og venner har svært ved at forstå de tanker og følelser, de har, fordi de har jo ikke oplevet det selv.

Derfor er det en rigtig god ide for børnene at være med i en sorggruppe sammen med andre børn, som også har mistet en forælder ved dødsfald.

Når børnene starter i gruppen, så kan de godt tænke, at det er dem i hele verden, som har det allerværst, og det er en stor oplevelse for dem at møde andre børn, som har nøjagtig de samme tanker og følelser, som de selv har. Så der kan opstå et rigtig godt og givende fællesskab i sådan en gruppe af børn, selvom de kan være meget forskellige både i alder og på alle mulige andre måder.  

I Viborg samler vi ca. 8 børn i skolealderen. Vi mødes halvanden time hver anden uge, hvor vi hver gang taler om et emne relateret til dødsfaldet, men vi leger og griner også sammen, fordi det er også vigtigt – og så skal vi have lidt varm kakao. Vi har oplevet, at forældrene melder tilbage til os, at børnene er blevet gladere i løbet af forløbet og har fået hjælp til at bearbejde deres sorg.

Ketty Gravesen

Gruppeleder, Sorggruppe for børn

Steen Andreassen

Steen Andreassen

Stiftspræst for diakoni

Tlf.: 60 80 47 95

E-mail: stean@km.dk

Adresse: Odshøjvej 7 B,

8800 Viborg

Andre tiltag for børn

Trivselsgruppe for Børn

En trivselsgruppe er for børn, der har skilte forældre, har mistet en far eller mor eller som på anden måde har det svært.

Sommerlejr

For mange børn i Danmark er sommerferien hverken forbundet med rejser, udflugter eller oplevelser.

Derfor tilbyder vi sommerlejr for udsatte familier, som ikke selv har råd eller overskud til at tage på ferie.

Familieaftener

Vi afholder hyggelige aftener med mad og aktiviteter for udsatte familier en tirsdag i måneden.

Børnefødselsdagsfonden

Der er børn i Viborg, der ikke har mulighed for at invitere venner eller klassekammerater til børnefødselsdag. Derfor tilbyder Børnefødselsdagsfonden at hjælpe med at arrangere og afholde børnefødselsdag med boller, kage, saftevand og sjove aktiviteter.