Madredderne

Madredderne er frivillige, som henter overskudsmad i lokale supermarkeder. Vi samarbejder med supermarkeder, som forærer os de varer, som ellers ville smides ud. 

Madredderne sørger for, at maden i stedet havner hos mennesker, som har glæde af at købe en fyldt pose til billige penge samtidig med, at vi sammen mindsker madspild. 

Madredderne har eksisteret siden 2021. 

Uddeling og åbningstid

Madredderne har åbent hver torsdag fra kl. 16.30-17.00 på Eksercerpladsen 2 i Viborg Oasekirke. 

Første gang koster en fyldt stofpose 20 kr. Herefter koster en fyldt pose 10 kroner, når du medbringer din pose hver gang.

I forbindelse med højtiderne uddeler vi poser med gratis overskudsmad. 

Vil din virksomhed bidrage med overskudsmad? 

Vi oplever stor efterspørgsel, og derfor søger vi samarbejdspartnere, som vil donere overskudsmad til os.

Hver torsdag eftermiddag uddeler Madredderne overskudsmad til omkring 30 enlige og familier med få midler. Siden projektets start har vi oplevet en stor stigning i antallet af henvendelser fra mennesker i akut nød, som vi kan hjælpe gennem Madredderne. Derudover uddeler vi gerne til kvindekrisecentre, varmestuen og herberg, når vi får større partier. 

 

Godkendt håndtering af fødevarer

Vi er godkendt af Fødevarestyrelsen, og de frivillige afhenter, sorterer og registrerer overskudsmaden i overensstemmelse med Fødevarestyrelsens retningslinjer. 

 

Vil du være en del af Madredderne?

Vi søger frivillige chauffører, som vil hente overskudsmad i supermarkederne torsdage i tidsrummet kl. 12-14, og frivillige, som vil registrere og uddele madvarerne i tidsrummet ca. kl. 14.30-17.15. 

De frivillige skriver sig på en vagtplan og du kan derfor selv bestemme omfanget af dine vagter. 

Der afholdes løbende fællesmøder og én gang om året samles vi til en arbejdsdag, hvor vi efterfølgende spiser frokost sammen. 

Du inviteres hvert år til vores frivillighedsfest, hvor vi samler alle frivillige i foreningen til en hyggelig aften. 

Vi tilbyder et meningsfuldt frivilligt arbejde, hvor du er med til at bekæmpe madspild og sørge for, at overskudsmaden kommer andre til gavn. Du bliver en del af et fællesskab, hvor humor og omsorg for klimaet og hinanden fylder.  

Tak for samarbejdet

Jeres bidrag er med til at gøre en forskel, så overskudsmaden havner hos mennesker, hvor den gavner: 

Løvbjerg Overlund, Randersvej 60, 8800 Viborg

Lagkagehuset i Meny, Fabriksvej 2, 8800 Viborg

Spar, Gammel Aalborgvej 20-23, 8800 Viborg

Føtex, Gravene 37, 8800 Viborg

Støt foreningen økonomisk

Sparegris

Erhvervsmedlem

Virksomheder kan for 1.000 kr. årligt tegne et erhvervsmedlemsskab og gøre en forskel for mennesker i en udsat livssituation.

Sparegris

Privatmedlem

Privatpersoner kan ved at indmelde sig som støttemedlem støtte vores sociale arbejde med 200 kr. årligt.

Pengesaek

Produkter

Vi tager også gerne imod produkter og materialer vi kan bruge til vores arrangementer Mv. For eksempel kaffe, sodavand, slik og andre langtidsholdbare produkter, samt materialer som servietter, børnefødselsdagsgaver, engangskrus stearinlys og meget mere.

Pengesaek

Engangsbeløb

Ønsker du at støtte vores arbejde, kan du indbetale et beløb på Kirkernes Sociale Arbejdes bankkonto: reg.: 9255 –  kontonr.: 2640002621.